IFA: Buffalo Toont Innovatieve USB-Hub en MiniStation Air HDD

Buffalo heeft heel wat nieuwe producten op de IFA liggen. Toch zijn er maar twee die bij ons echt opvallen. De nieuwe MiniStation Air, een draadloze hardeschijf, en de nieuwe USB-Hub. Die laatste bevat meer innovatie dan je in eerste instantie zou denken.

De nieuwe USB Hub van Buffalo is namelijk zo gemaakt dat je een USB-kabel er zonder problemen op de kop in kan steken. De kabel past dus altijd. Ik geef toe dat ik dit eerder heb gezien. Thuisknutselaars die zelf hun USB-poort aanpassen omdat het gewoon kan. Buffalo gaat deze mogelijkheid nu (zover ik weet) als eerste ook daadwerkelijk in de schappen leggen.

De MiniStation Air is dé nieuwe draadloze HDD van Buffalo. De HDD bevat standaard al ondersteuning voor WiFi en heeft een opslagcapaciteit van 500GB. Naast toegang via WiFi, is het ook mogelijk om de HDD’s via USB 3.0 aan te sluiten. Hoewel Buffalo roept dat de USB 3.0 poort een snelheid van 5Gbp/s aan kan, is het handig om te weten dat de HDD die erin zit dit zeker niet zal halen. Zelfs de gemiddelde SSD is nog niet zo ver. Voor iedereen die onderweg gebruik van de HDD wenst te maken is het handig om te weten dat hij een eigen accu heeft die ‘meerdere uren’ meegaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events