Archos heeft tijdens de IFA een zeer interessante stap gemaakt. Het bedrijf heeft een Android tablet voor gamers neergezet. De stap is opmerkelijk omdat Sony nu Playstation Certified smartphones en tablets aan het pushen is. Deze certificatie lijkt voor Archos te ontbreken.

De GamePad is met een 7 inch display uitgerust en natuurlijk de nodige fysieke knoppen en analoge sticks. Onder de motorkap ligt een snelle dual-core 1.5 Ghz CPU en een Mali-400 GPU. Helaas weten we niet hoeveel RAM de games beschikbaar krijgen.

Hoewel Archos misschien niet Playstation Certified is, heef thet zelf technieken ingebouwd waardoor de hardware-knoppen automatisch voor de verschillende games worden ingesteld. Dit heeft onder anderen te maken met de SDK’s die in Android 4.0 zitten ter ondersteuning van gamecontrollers. Archos roept ontwikkelaars ook op om zich aan te melden om games geschikt te maken voor de tablet.

Wat mij betreft is de Archos GamePad één van dé verassingen van de IFA.

Beschikbaarheid

De Archos GamePad ligt in oktober in de winkel en gaat €150 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.