Casio heeft tijdens de PhotoKina de nieuwe EX-ZR1000 aangekondigd. Deze compactcamera moet het nieuwe vlaggenschip in het gamma van Casio worden. Snelheid en innovatie staan centraal in het nieuwe ontwerp.

De EX-ZR1000 valt alweer in de derde high-speed generatie van Casio. Zo start het toestel op in 0.99 seconden en heeft het een autofocus van 0.15 seconde. Tussen twee opnamen zit slechts 0,25 seconden.

Casio heeft de EX-ZR1000 ook uitgerust met een nieuwe GUI (gebruikersinterface). Deze moet nog gebruiksvriendelijker zijn waardoor het toestel intuïtief te bedienen is. Ook aan de behuizing is flink gesleuteld. Een instelring zorgt ervoor dat je ook met de linker hand kunt zoomen. Daarnaast is het LCD scherm van de EX-ZR1000 nu ook kantelbaar.

Casio heeft de EX-ZR1000 van een 16.1 megapixel CMOS sensor vorozien. Naast Jpeg kan de camera ook foto’s in RAW schieten waardoor je betere mogelijkheden tot beeldbewerking overhoudt. Filmen kan in Full-HD met ondersteuning voor native H.264. De lens is F 3~5.9 bij 24-300mm. Met andere woorden, 12,5X optische zoom.

Beschikbaarheid

Casio verkoopt de EX-ZR1000 in een jubileumbox. Naast de camera bevat het pakket ook een lederen hoes en een schouderriem. Het pakket ligt in Novermber in de winkel voor €329,-.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.