Sony Mobile is begonnen met de uitrol van Android 4.0.4, ook bekend als Ice Cream Sandwich. De aftrap is voor de Sony Mobile Xperia P. Andere toestellen, waaronder die in 2011 op de markt zijn gekomen, volgen meteen erna.

De Android 4.0.4 update bevat naast de nieuwste Android functies zoals recente apps knop, krijgen Sony Mobile gebruikers ook toegang tot de nieuwe Walkman, Album en Movies apps die als systeemapps met de update mee komen.

Een bijwerking van de update naar Android 4.0.4 is ook dat de batterijduur van diverse toestellen een stuk beter zal worden doordat het systeem energiezuiniger werkt. Dat is goed nieuws voor eigenaren van de Xperia P, want die hadden volgens onderzoeksinstituut EISA al de groenste smartphone in hun zak.

Zit je met smart te wachten op ICS, dan is het handig om te weten dat de uitrol van een aantal zaken afhankelijk is. Denk daarbij aan operators die eigen versies van de updates uit willen brengen (wat vertraging geeft) en dat de uitrol zelf per land gebeurd. Iedereen die de Xperia’s zelf heeft gekocht zal dus sneller van een update zijn voorzien.

De 2011 toestellen die een ICS update krijgen zijn de Xperia arc, Xperia arc S, Xperia neo, Xperia neo V, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia pro, Xperia active, Xperia ray, en Live with Walkman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.