Twee jaar geleden wist Silvester Stallone een heel zooitje bekende actiehelden bij elkaar te rapen en deze als pittig belegde boterham bij het publiek naar binnen te schuiven. Dit zorgde bij menig persoon voor een overvolle maag. Wie weet is dit tweede deel beter te verteren.

Als je meer actiehelden in een film stopt dan gemiddeld filmposter kwijt kan, dan kun je verwachten dat niet elke held evenveel tijd op het witte doek krijgt. Dat vele bekende actiehelden in één film bij elkaar komen was in het eerste deel al een leuk gegeven, maar daarmee tevens zijn achilleshiel.

De plot draait wederom om Silverster Stallone en zijn team. Als tijdens een missie iemand van zijn team wordt vermoord willen ze nog maar één ding: Wraak! En er is nog iets met een kwaadaardig figuur en zijn hebzucht voor vijf ton plutonium… Lekker interessant, we willen actie en explosies!

En die krijg je! Om een betere dosering van onze helden en de voorgeschotelde actie te krijgen, heeft Stallone voor dit tweede deel actiespecialist Simon West (Con Air) op de regiestoel gezet. Al vrij snel is duidelijk dat dit een slimme zet is geweest. De creatievere actiescènes worden als hete pepers toegediend en de vele actiefiguren krijgen hierdoor meer ruimte.

Niet perfect

Dat wil niet zeggen dat dit dé perfecte actiefilm is geworden: Er zitten nog steeds teveel grote namen in om ieder personage even interessant te houden. Ook het slappe verhaal lijkt uit een cliché-archief van verhalen te zijn geplukt om vervolgens omgedoopt te worden tot tweede Expendables film.

Nee, van het verhaal moet dit tweede deel het niet hebben. Wel van de vermakelijke actiescènes en de geslaagde oneliners die daarmee gepaard gaan. De nostalgische waarde ligt daardoor hoger dan bij het eerste deel en daarmee vergeef je deels het slappe verhaal. De chemie tussen de acteurs helpt hier ook bij en laat je als kijker toch nog enigszins meevoelen met deze machomannen.

Wordt vervolgd

Ondertussen staat een derde deel al in de planning en is er te hopen dat onze nostalgische helden daar meer ademruimte krijgen. Tot die tijd is The Expendables 2 onderhoudend genoeg om goed te zijn voor een avondje actievol popcornvermaak!

Cijfer 6/10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.