Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: New Super Mario Bros. 2 (3DS)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Bekende Mario gameplay
  • Leuke graphics
  • Twee nieuwe power-ups
  • Onervaren spelers worden geholpen
  • Nederlandstalig

THE BAD

  • Co-op multipleyer niet via internet
  • Coin Rush alleen via Streetpass

Na een oververhitte Gamescom in Keulen is niks lekkerder dan thuiskomen en een envelop vinden met een game waarvan je op voorhand al weet dat je gaat genieten. Jawel hoor, we hebben het over de New Super Mario Bros. 2 game voor de Nintendo 3DS.

Na Super Mario 3D Land en Mario Kart is dit inmiddels de derde grote Mario release voor de Nintendo 3DS en… eindelijk is het weer eens een echte 2D platformer. Nouja, 2D met 3D graphics natuurlijk ;-).

Gouden Doosje

Maar eerst even een stap terug en aandacht voor de verpakking van de game. New Super Mario Bros. 2 is namelijk de eerste 3Ds game waarvan het doosje een afwijkende kleur heeft gekregen. Het doosje is donkergeel wat ongetwijfeld de kleur van de gouden munten in de game moet vertegenwoordigen. Die spelen namelijk een centrale rol in New Super Mario Bros. 2.

Innovatie

Over de gameplay van Mario hoeven we het eigenlijk niet te hebben. Die is namelijk onveranderd goed gebleven. Ik wil de focus dan ook leggen op de veranderingen die New Super Mario Bros. 2 met zich meebrengt ten opzichte van New Super Mario Bros. en andere eerdere titels.

Ditmaal gaat het er onder anderen om, om zoveel mogelijk gouden munten te verzamelen. 1 miljoen munten vinden zou geen probleem mogen zijn in New Super Mario Bros. 2 en daarmee zou je jezelf een echte muntenmiljonair mogen noemen.

De aanwezigheid van de muntjes halen de snelheid uit de game. Voor het eerst merk ik dat ik niet meer zo snel mogelijk, zo veel mogelijk meters in het spel wil maken. Nee, ik loop even terug om die overgebleven muntjes mee te pakken en ach… als ik ‘gouden’Mario ben (krijg je via een gouden vuurbloem), maak ik ze zelf door alles kort en klein te schieten. Hierdoor zie ik ook veel meer van de levels die ik speel.

Naast de gouden Mario, kan je ook een blokjesmasker vinden. Dit is een nieuwe, tijdelijke powerup. Hoe harder je rent, hoe hoger je springt, hoe meer muntjes je van dit masker krijgt.

Uitdaging

Mario is een held voor groot en klein. Iets dat Nintendo benadrukt door hulpmiddelen in het spel aan te bieden. Net als in Super Mario 3D Land krijg je na een aantal keer falen, powerups die je letterlijk door het level trekken. Daarmee beleven ook de kleinste spelers succesmomenten.

Naast deze hulpmiddelen, zijn de eerste levels in New Super Mario Bros. 2 toch ook een stukje uitdagender geworden. Hierdoor zal New Super Mario Bros. 2 doorgewinterde spelers een uitdaging blijven bieden.

Multiplayer Co-op

New Super Mario Bros. 2 bevat ondersteuning voor multiplayer co-op games. Met een tweede 3DS kan je met Mario en Luigi tegelijk het spel spelen. Van echt helpen is geen sprake omdat er geen game elementen zijn die afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een tweede speler. Hoewel New Super Mario Bros. 2 een Nintendo Network titel is, is het alleen mogelijk om co-op te spelen via local play. Jammer…

Coin Rush

Aansluitend bij het thema van de game kan je ook de Coin Rush spelen. Het gaat om een drietal levels waar je in een zeer beperkte tijd moet proberen zoveel mogelijk munten te verzamelen. De score wordt gedeeld via Streetpass.

Conclusie

New Super Mario Bros. 2 is meer dan een vervolg op New Super Mario Bros. Ik geef toe dat de levels geen schokkende nieuwe gameplay bieden, maar de nieuwe power-ups zijn wel erg leuk. Coin rush is aardig, maar mist een echt competitie element. Ik zou dolgraag willen weten waar ik sta tegenover mijn vrienden, maar dan moeten we toevallig elkaar met streetpass hebben getroffen. Ook multiplayer-co-op kan niet via internet en dat mogen we anno 2012 zeker als misser noteren. Als Nintendo hier meer aandacht aan had besteedt, hadden we de titel zeker een 10 gegeven. Nu moet New Super Mario Bros. 2 het met een krappe 9 doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.