GadgetGear.nl

Review: Kingston DataTraveler Locker+ G2 16GB


Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Kingston DataTraveler Locker+ G2 16GB met 5 sterren.

The Good
  • Presteert boven verwachting
  • Voelt stevig aan
  • Mooie afwerking
  • Software is zeer gebruiksvriendelijk

The Bad
  • Geen

Met de introductie van de DataTraveler Locker+ G2 zet Kingston een nieuwe, veilige USB stick op de markt. Wij ontvingen een 16GB exemplaar van ze en bekijken hoe handig deze veilige USB 2.0 stick in de praktijk werkt.

Uitrusting

Wanneer je de verpakking opent, lijkt deze in eerste instantie alleen de stick te bevatten. Wanneer je het kartonnetje openscheurt, blijkt er ook nog een lusje bij te zitten. Deze vond ik helaas pas nadat de fotografie had plaatsgevonden en staat dus niet op de foto.

Uiterlijk

De DataTraveler Locker+ G2 voelt lekker zwaar aan. Hij is van metaal gemaakt en dat is maar goed ook. Een metalen stick is een stuk lastiger te slopen wanneer kwaadwillende personen de stick via de hardware willen hacken.

Het witte vierkantje dat je ziet is trouwens een blauwe statusled.

Een mooi detail aan het uiterlijk is de manier waarop Kingston haar logo op de achterzijde van de stick heeft gezet. Het geheel laat zien dat Kingston zeker oog voor detail heeft.

Installatie (PC)

Wanneer je de stick voor het eerst in een PC schuift, krijg je melding van een nieuwe drive en de vraag of je de software op de stick wilt starten. Je hoeft niets op je PC te installeren waardoor de stick niet afhankelijk is van client-side software.

De wizard van de Kingston DataTraveler Locker+ G2 vraagt je hierna om een wachtwoord (mag uiteraard niet te gemakkelijk zijn) in te stellen en kenbaar te maken wie de eigenaar van de stick is. Zodra je dit hebt gedaan krijg je nog een drive aan je computer toegevoegd. Dit is de beveiligde partitie van de DataTraveler Locker+ G2.

Het klinkt misschien nodeloos om te zeggen, maar de software en beveiliging eist natuurlijk wel ruimte op de stick op. Rekening houdend met omrekenfactoren heb je effectief 15GB beschikbaar op een 16GB stick.

Gebruik

Zoals ik al vertelde, staat alle software op de stick zelf. Je hoeft dus niets te installeren en dat maakt gebruik op publieke PC’s in de meeste gevallen mogelijk. Zo heb ik de stick onder anderen op de PC’s van de HAN Hogeschool kunnen gebruiken terwijl systeembeheerders daar toch zeer strikt zijn in wat gebruikers wel en niet op de PC’s mogen doen.

Qua snelheid hebben we niet te klagen over de DataTraveler Locker+ G2. Het is natuurlijk een USB 2.0 stick, maar Kingston zegt dat we rekening mogen houden met een maximale leessnelheid van 10Mb/s en een maximale schrijfsnelheid van 5Mb/s. Ons exemplaar leest echter met een snelheid van 18.06Mb/s en schrijft met een snelheid van 14Mb/s. Dat is alles behalve teleurstellend. Deze metingen zijn afkomstig van onze collega’s van Gomemory.net.

Conclusie

Hoewel de DataTraveler Locker+ G2 vooral een veilige stick is, is het qua gebruiksvriendelijkheid één van de betere veilige sticks die we de laatste maanden hebben gezien. De software is zeer gebruiksvriendelijk en de stick ziet er ook nog eens mooi uit. Ten slotte zijn de prestaties in de stresstest ook nog eens zwaar boven verwachtingen. Hier kunnen we geen commentaar op leveren.

Beschikbaarheid

De DataTraveler Locker+ G2 is verkrijgbaar in 4GB (€9,37), 8GB (€10,85), 16GB (€19,33) en 32GB (€43,42).

 

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten