Ook Sony Mobile is gisteren begonnen met het aankondigen van nieuwe toestellen. De highlights van de show waren de nieuwe Xperia T, Xperia V en de Xperia J. Sony Mobile komt ook met een nieuwe tablet, de Xperia Tablet S. Daar komen we later vandaag nog even op terug.

De Xperia smartphones worden uitgerust met Android 4.0.4, maar dat is vrijwel de enige overeenkomst tussen de drie. De Xperia J is duidelijk wat vriendelijker voor de portemonnee dan de Xperia V zal zijn. Qua design zitten ze op één lijn met de Xperia Arc familie.

Xperia J

De Xperia J krijgt van Sony een 4 inch 480×854 display mee. Met 245 pixels per inch niet onaardig. Onder de motorkap vinden we een 1Ghz Corte-A5 CPU met 512MB RAM en een Adreno 200 GPU. De 5 megapixel camera beschikt over LED Flash en beeldstabilisatie. Je krijgt 4GB opslagruimte, uitbreidbaar via MicroSD.

Xperia V

De Xperia V heeft veel meer te bieden. Zo krijg je een 4.3 inch display van 720×1280 pixels. Dat is dus HD films kijken met 342 pixels per inch. Dat moet dus zeer comfortabel zijn. Onder de motorkap ligt een dual-core 1.5Ghz CPU met 1GB RAM en een Adreno 225 GPU. Sneller, meer werkruimte en betere 3D graphics dan de Xperia J dus. Je krijgt standaard al 32GB opslagruimte en hebt natuurlijk de mogelijkheid dit via MicroSD met nog eens 32GB uit te breiden.

Aan de achterkant heeft Sony Mobile de Xperia V van een 13 megapixel camera voorzien, met LED Flash. Natuurlijk bevat ook deze beeldstabilisatie en is het mogelijk om full-HD filmpjes te schieten.

Xperia T

De Xperia T bevat eveneens een 720×1280 HD scherm, maar deze is groter. 4.55 inch, dus 323 pixels per inch. Nog steeds mooi scherp. Onder de motorkap van deze Xperia vinden we eveneens een dual-core 1.5Ghz CPU met 1GB RAM en een Adreno 225 GPU. Standaard bevat het toestel 16GB aan opslagruimte zonder mogelijkheid tot uitbereiding. Qua camera is de Xperia T gelijk uitgerust als de Xperia V.

De Xperia T en V zijn beiden Playstation Certified.

Nieuwe Apps

De Xperia J en Xperia V zijn ook van nieuwe apps voorzien. Zo beschikken ze standaard over de nieuwe Walkman mediaplayer app, Album om foto’s en dergelijke te beheren en Movies om video’s te kijken.

Beschikbaarheid

De Xperia J verschijnt in het wit, zwart, roze en goud. Hij gaat €249 kosten. De Xperia V verschijnt in het zwart en wit. Deze gaat €499 kosten. De Xperia T gaat in het zwart en zilver over de toonbank en moet eveneens €499 gaan kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.