Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

IFA: Samsung Introduceert de Galaxy Note II

Tijdens een speciale presentatie in Berlijn heeft Samsung (zoals verwacht) haar Galaxy Note II gepresenteerd. De eerste Galaxy Note was voor vele gebruikers een eye opener en Samsung bewees met het toestel dat er mensen zijn die behoefte hebben aan een smartphone met een groot display. Met de Note II hoopt Samsung een flinke stap voorwaarts te zetten.

De Galaxy Note II is dunner en lichter dan haar voorganger. Het toestel is voorzien van een HD Super AMOLED display van 5.55 (720×1280 pixels of 267 pixels per inch) inch met ondersteuning voor een stylus. Het nieuwe scherm en de stylus moeten nog meer creativiteit en gebruiksgemak met zich meebrengen. Zo krijg je met Air View een preview van e-mails, foto’s en video’s wanneer je met de pen boven het display beweegt.

Onder de motorkap van deze Android 4.2 smartphone vinden we een quad-core 1.6 Ghz CPU en maarliefst 2GB RAM. Dat is een ongekende hoeveelheid werkgeheugen voor een smartphone. Graphics komen van de Mali-400 GPU in het toestel.

De Galaxy Note II is ook voorzien van een 8 megapixel camera met LED Flash aan de achterzijde. Filmpjes worden keurig op 1080p geschoten. Aan de voorkant vinden we nog een 1.9 megapixel camera. Alles behalve slecht dus.

Naast het bieden van meer creativiteit, staat multitasken ook centraal op de nieuwe Note. De Galaxy S III liet je al video’s in een pop-up openen, maar de Note kan dit ook met notities en websites.

Beschikbaarheid

De Galaxy Note II ligt in het vierde kwartaal in de winkel en zal zowel in het wit als in de kleur titanium worden verkocht. De verkoopprijs zal €699 zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.