IFA: HP Onthult Nieuwe Notebooks en een Hybride PC

HP heeft op de IFA drie nieuwe systemen aangekondigd. Naast een opvolger voor de onlangs gelanceerde Spectre, komt het bedrijf met een nieuwe Envy en een Envy hybride PC die je als tablet kunt gebruiken.

HP Envy X2

Eerst even naar die hybride PC. Net als de Asus Transformer heeft HP voor een koppelbaar toetsenbord gekozen om haar tablet geschikt te maken voor gebruik als ultrabook. De koppeling tussen beiden verloopt via magneten

De tablet weegt 0,71 KG, daar komt 0,69 KG bij wanneer het toetsenbord eraan zit. Het display is 11.6 inch groot en het gaat om een IPS model. Aan de achterkant vinden we een 8 megapixel camera. Aan de voorkant zit een HD camera voor videogesprekken. Tekenaars kunnen hun slag slaan door gebruik te maken van de optionele stylus en audio-liefhebbers worden bedient door de integratie van Beats Audio. Ten slotte bevat de Envy X2 ook nog ondersteuning voor NFC.

HP Spectre XT

De Spectre XT is de nieuwe ultrabook van HP. Deze heeft een 15.6 inch IPS touchscreen. De ultrabook weegt 2.16KG en is slechts 17,9mm dik. Voor het ontwerp heeft HP gebruik gemaakt van metaal en het de voorzijde van het scherm bestaat geheel uit glas. Ook het touchpad is uit glas opgetrokken.

De nieuwe Spectre is net als de nieuwe Envy voorzien van Beats Audio speakers. Daarnaast is deze ultrabook uitgerust met een Thunderbolt aansluiting voor razendsnelle dataoverdracht tussen accessoires. HP USB Boost zorgt er tevens voor dat USB apparaten worden geladen als de Ultrabook uit staat. Verder mag je de nodige USB (3.0) poorten verwachten, gigabit ethernet en natuurlijk HDMI.

HP Envy TouchSmart Ultrabook 4

Ook de nieuwe Envy TouchSmart Ultrabook 4 bestaat voor een groot deel uit metaal. Er zit een 14 inch multitouch display in. Hij weegt 2.16KG en meet 23mm dik. De Envy bevat een Beats Audio subwoofer en een SSD.

Beschikbaarheid

De Envy X2 verschijnt in december voor €999. De Spectre XT TouchSmart Ultrabook ligt eveneens in december in de schappen voor €1499, maar de Envy TouchSmart Ultrabook 4 zal al met de lancering van Windows 8 in de schappen liggen, voor €1029.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events