Gamescom: Roccat Vernieuwt de Kone

De Roccat Kone is al jaren één van de meer succesvolle muizen voor pro gamers. Deels door de performance, maar zeker ook door het uiterlijk. Met de LED-strips aan de zijkanten van de Kone XTD kan je de muis jouw favoriete kleur meegeven.

De Kone XTD van Roccat heeft qua uiterlijk weinig veranderingen ondergaan. De muis is van een stoffen kabel voorzien omdat de fans dit graag wilde (al geeft Roccat toe dat de kwaliteit dan de klassieke kabels vele malen beter is) en de prints op de body zijn aangepast.

De echte veranderingen zitten in de muis. Roccat heeft een groot deel van de hardware aangepast waardoor de muis nog preciezer werkt. Zo zit er nu een 8200DPI laser sensor in de muis en bevat hij zelf een 32-bit 72MHz Core V2 CPU om zo de PC te ontlasten en bij te houden wat je allemaal met de muis doet.

De Roccat Kone XTD telt namelijk alles. Hoevaak je op een bepaalde knop klikt, met welke snelheid etc etc. Op basis daarvan kan je namelijk achievements verdienen die je vanuit de Roccat Achievements Display krijgt.

Naast een eigen CPU, bevat de muis ook nog 576Kb aan opslagruimte voor al jouw gaming profielen. Sluit je de muis bij een ander aan, kan je die profielen vanuit de muis oproepen. Gewichtjes zorgen ervoor dat je het gewicht van de muis zelf aan kan passen. Met behulp van Easy-Shift knoppen aan de zijkant kan je per knop, nog twee andere acties toewijzen. In totaal betreft het dan 22 acties die je over de hele muis beschikbaar kan hebben. Dat maakt de muis ook geschikt voor MMO spelers.

Beschikbaarheid

De Roccat Kone XTD ligt in November in de schappen. Hij gaat €89,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram