Bij Konami was het ook weer feest voor de fans van horrorverhalen. Silent Hill Book of Memories voor de PS Vita was één van de titels die we bij Konami mochten spelen.

Wat meteen opvalt, is dat Book of Memories een hele andere stijl heeft dan eerdere Silent Hill games. De game neigt meer naar een top-down hack & slash dan de cinematische horrorgames die we gewend zijn geraakt. Nu wil ik niet meteen zeggen dat het daardoor een slechte game is geworden, maar het gevoel is wel heel anders. Een gevoel waar ik misschien toch even aan moet wennen.

Wat goed bewaard is gebleven is het puzzelen en zoeken om verder te komen, al lijkt ook dit versimpeld. Ik moest van kamer naar kamer lopen en kwam regelmatig voor gesloten deuren te staan. Op dat moment was het een kwestie van elke kast in de ruimte open trekken en voor ik het wist had ik de sleutel al gevonden. Qua uitdaging lijkt de game dan ook iets makkelijker dan ik gewend ben. Van de andere kant is het maar een demo en is het maar de vraag of Konami de echte uitdaging in de game al wel wilt onthullen. We gaan het zien…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.