Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom Preview: LEGO Lord of the Rings

Lanceerde Waner Bros. Onlangs nog de nieuwe LEGO Batman 2 game, komen ze deze kerst alweer met een nieuwe titel uit de LEGO stal. Het gaat om de nieuwe LEGO Lord of the Rings waar de vrolijke plastic blokjes door de grimmige wereld van Midden-Aarde trekken.

Op het moment dat de ontwikkelaars de demo starten, zien we wat we al een beetje hadden verwacht. Een LEGO minifig uit de Lord of the Rings serie en een heleboel blokjes die onderweg verzameld kunnen worden om zo je punten op te hogen. Ook het feit dat je echt alle karakters uit de films in LEGO-vorm kan spelen was natuurlijk niet echt een grote verassing. Wat wel een verassing is, is de omvang van de game.

In de game speel je namelijk door alle drie de films heen. Inderdaad, de films en niet de boeken. Daar is een belangrijke reden voor. Alle stemmen in de game komen namelijk uit de films. Je speelt dan ook beroemde scènes uit de films na en dat is niet alleen gaaf, maar ook grappig. De game staat namelijk ook bol van de bekende LEGO humor.

Om de hele serie films na te kunnen spelen, moet zo’n beetje heel Midden-Aarde in de game zitten en ook daar zijn de makers van de game in geslaagd. Van Mordor tot de Gouw, alle bekende locaties zijn tot in detail uitgewerkt. De afstand tussen de locaties is ook goed te overbruggen. In ongeveer tien minuten liepen we van de Gouw naar de witte bergen waar.

Naast alle karakters uit de film, zit de game ook stampvol wapens waarvan je er een deel zelf zal moeten maken. Hiervoor verzamel je blokken van Mythril die je naar de lokale smid brengt. Op deze manier krijg je betere wapens dan je in het spel zelf zal vinden.

De game zou rond de kerst in de schappen moeten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.