Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom Preview: Game Party Champions (Wii U)

In mijn planning voor de Gamescom stond ineens een aankondiging van een nog onbekende game. Eenmaal bij Warner Bros. aangekomen bleek het om Game Party Champions te gaan. Een nieuwe game voor Nintendo’s Wii U.

Game Party Champions is, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, een bonte verzameling partygames. Partygames om gezellig samen, maar ook om alleen te spelen. Ook daar hebben de makers namelijk goed over nagedacht. Zo is het in midgetgolf bijvoorbeeld zo dat je in party modes binnen 30 seconden de pal moet putten terwijl het je in single player toch echt gewoon volgends de officiële regels speelt. Dat het team op dit soort dingen let is niet vreemd. Het is immers de vijfde editie uit de serie.

Met Game Party Champions proberen de ontwikkelaars duidelijk het platform te verkennen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met vijf spelers tegelijk in het spel bezig te zijn. Vier op de WiiMote en 1 op de Wii U GamePad. In tegenstelling tot veel games is het niet de persoon op de Gamepad die de regie heeft, maar de personen met de WiiMotes. Zij kunnen de speler met de GamePad helpen of tegenwerken.

In de game tref je de volgende sporten aan: Skill Ball, Ping Pong, Honkbal, Basketbal, Rugby, Waterschieten, Air Hockey en Midgetgolf. De game moet gelijktijdig met de Wii U in de schappen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.