Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: Plantronics Lanceert de GameCom Commander Headset

Plantronics kennen we al een paar jaar van de mobiele headsets en sinds iets meer dan een jaar ook van de headsets voor gamers. Tot nu toe waren deze van strak plastic en hoewel de kwaliteit goed was, konden ze zich qua styling niet echt onderscheiden van anderen. De GameCom Commander lijkt hier verandering in te brengen.

Met de GameCom Commander gaat Plantronics qua styling terug naar haar roots. Het bedrijf is namelijk groot geworden met de productie van headsets voor de lucht- en ruimtevaart. Daarbij telt niet alleen geluidskwaliteit, maar ook draagcomfort en stevigheid. Daarnaast is de vorm van die headsets bijna iconisch voor die branche.

Deze iconische vorm komt nu dus ook beschikbaar voor de PC gamer, al is het in een sterk gelimiteerde oplage. Zo gelimiteerd dat elke headset van een uniek nummer is voorzien.

Qua specs liegt het er niet om. Virtual Dolby Surround 7.1 en een afstandsbediening op het snoer. Misschien is dat de reden dat Plantronics door de ESWC (Electronic Sports World Cup) geselecteerd is als de officiële headset voor professionele gamers.

Beschikbaarheid

De GameCom Commander ligt volgende maand in de winkel en gaat €299 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.