Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: Nintendo Start Digitale Verkoop Volledige Games

Demo’s, kleine games en apps hadden ze al in de Nintendo eShop, maar vandaag voegt Nintendo een nieuwe categorie toe. Nintendo start vandaag met de verkoop van volledige games in de eShop en New Super Mario Bros. 2 mag de spits afbijten.

Met de verkoop van volledige games via de eShop, volgt Nintendo in de voetsporen van Sony. Sony biedt al langer volledige games aan voor de PS Vita. Toch is er een belangrijk verschil tussen hoe Sony en Nintendo het aanpakken.

Op beiden moet je namelijk zelf ook de opslagruimte op je systeem kopen. Voor de 3DS en 3DS XL gaat dat op goedkope SD-kaarten en krijg je er bij aankoop zelfs al kaarten bij. Bij de Vita moet dat op een eigen geheugenkaart die bijzonder duur is. Daarnaast doet Sony niets extra voor je waardoor het slimmer is om je spel gewoon lekker in de winkel te kopen. Kostprijs is immers hetzelfde.

Nintendo beloont je als gamer wel voor je aankoop. Nintendo beseft namelijk ook dat je zelf een investering in opslagruimte doet en dat Nintendo zelf op de doosjes, boekjes en distributie kan besparen. Daar krijg je iets voor terug. Nintendo beloont je namelijk met dubbele sterrenpunten. Oké, van mij hadden ze best driedubbele punten mogen geven in het kader van de kosten die bespaard worden, maar toch. Het is een bonus die je bij Sony gewoon helemaal niet krijgt. Je moet trouwens wel je 3DS aan je Club Nintendo account linken om hier gebruik van te maken.

Naast New Super Maario Bros. 2 kan je vanaf vandaag ook New Art Academy: Leer nieuwe schildertechnieken en deel je kunst! En Freakyforms Deluxe Your Creations Alive! in de eShop kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.