Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: 1C Company’s Nuclear Union

Toen we de booth van 1C Company binnen liepen, kwamen we daar voor de game Space Rangers. Een titel die ons in de uitnodiging zeer aansprak, maar toch een tikkeltje tegenviel toen we hem eenmaal voor ons zagen. Geen nood, ze hadden nog een andere game in de planning. Nuclear Union.

In Nuclear Union bekijken we het slagveld na een nucleaire oorlog rond 1962. Hoewel we gewend zijn dat we in games regelmatig aan de kant van de Amerikanen vechten, kruipen we nu in de huid van de Russen dat ook een heel ander perspectief met zich meebrengt.

Éénmaal op het slagveld, gebeuren er vreemde dingen. Natuurlijk wemelt het er van de mutanten. Mensen, dieren en insecten die door de nucleaire straling zijn aangetast. Daarnaast vinden er de nodige vreemde verschijnselen plaats zoals de zwaartekracht die dingen laat zweven. Qua wapentuig hebben we de beschikking over Russische wapens uit dezelfde periode. Het gaat daarbij niet alleen om de ‘bekende’ wapens, maar ook om prototypen. Wapens als een shotgun met 3 geweerlopen erop in plaats van twee. Wapens die echt door de Russen zijn ontwikkeld, maar nooit in productie zijn gegaan.

Zoals gezegd, was de game nog niet speelbaar, maar qua gameplay moeten we denken aan een third person shooter waarbij de ervaring in lijn moet liggen met titels als FallOut en Stalker. We houden hem in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.