Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TomTom Lanceert Hands-Free Car Kit

Nu TomTom veel geld gaat verdienen aan het leveren van navigatiediensten aan Apple en de omzetten in de GPS systemen teruglopen door de populariteit van smartphones, gaat TomTom met een nieuwe accessoire voor smartphones komen. Een Hands-Free Car Kit voor zowel iOS apparaten als Androids.

De nieuwe Hands-Free Car Kit van TomTom is dus in twee uitvoeringen beschikbaar. De iOS en Android versies. De car kit voor de iPhone is zo opgebouwd dat het niet uitmaakt of je er een hoesje omheen hebt zitten (of hij moet wel extreem dik zijn). Die voor Android is zo ingericht dat de steunen horizontaal en vertikaal gebruikt kunnen worden. Daarnaast gaat het opladen via een USB snoertje dat je er dan los inprikt. Niet het comfort van de iOS versie, maar wel dé manier om alle verschillende Androids te ondersteunen.

Extra functies komen beschikbaar wanneer een smartphone via bluetooth met de car kit is verbonden. Dan zijn onder anderen spraakcommando’s mogelijk en is het mogelijk om twee smartphones tegelijk aan te sluiten. Heb je alleen een smartphone via bluetooth aangesloten, dan bevat het paneel knoppen om gesprekken aan te nemen en op te hangen.

Aan de achterkant van de car kit zit een speaker en aan de voorkant zit een kleine microfoon. Deze microfoon kan via een verlengsnoertje bij het stuur worden geplakt.

Beschikbaarheid

De TomTom Hands-Free Car kit gaat €99,95 kosten. De iPhone versie is ook als bundel met de iPhone app en kaarten voor West-Europa te koop. Deze set kost €149.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.