De schappen in de supermarkt zijn traditioneel gevuld met de dikke zomervakantieboeken van de Donald Duck en andere kindertijdschriften. Dat moeten wij ook kunnen moeten de mannen van Squla gedacht hebben. Ze zijn dan ook met een innovatief kinderspel op de proppen gekomen.

Het gratis Squla Zomervakantiespel voor de iPad bevat maarliefst 1050 quizvragen over de top 5 vakantielanden waar wij Nederlanders iedere zomer naartoe trekken. Inderdaad, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Natuurlijk gaat het er voorral om dat kinderen er ook iets van leren.

De lancering van de app sluit goed aan op de zomervakantie en bijbehorende zomerdip. Uit onderzoek bij 300 basisschoolleerkrachten is namelijk gebleken dat 92% van de leerlingen na de zomervakantie qua niveau een terugval hebben. Met de game hoopt Squla de kinderen dus enigszins scherp te houden.

Squla is een online platform voor leerlingen om in hun eigen tijd leerzame quizzen te spelen. Daarbij kunnen de leerlingen zich op een leuke manier laten toetsen in alle vakken in het basisonderwijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.