Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Cyber Clean Schoonmaakslijm

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Leuk uiterlijk
  • Handig in gebruik
  • Doet precies wat het moet doen

THE BAD

  • Deze twee verschillende potjes lijken dezelfde inhoud te hebben.

Je hebt ze vast weleens bij een Blokker zien staan. Kleine, kleurige potjes Cyber Clean. De fabrikant van dit product claimt een wondermiddel in handen te hebben, zeker voor gadgetfreaks. Logisch dus dat wij hier mee aan de slag gingen.

Uiterlijk

Cyber Clean wordt in drie kleuren verkocht. Geel voor gadgets, blauw voor in de auto en oranje voor de binnenkant van schoenen. Wij ontvingen van Cyber Clean zowel de gele als de blauwe variant. Of er echt verschil in de drie zit betwijfel ik. De ingrediënten van deze twee potjes zijn op de kleurstof na namelijk hetzelfde. De oranje variant bevat volgens de fabrikant wel echt een andere samenstelling.

In de potjes zit een slijmerige substantie die misschien het meest doet denken aan de potjes Slimey die je vroeger in de speelgoedwinkel kocht. In de basis is dit exact hetzelfde product. De bedenker van Slimey kwam er namelijk achter dat de slijmbollen al snel vol rotzooi kwamen te zitten en dat maakte het een onhygiënisch stukje speelgoed.

Werking

Door ontsmettende middelen toe te voegen maakte hij er een schoonmaakproduct van want… al dat vuil dat je met de bol slijm uit je gadgets trekt wordt meteen ingekapseld. Ook al ziet Cyber Clean er na enkele weken gebruik al viezig uit, het blijft hygiënisch schoon. Op het potje zit dan ook een referentiekleur gedrukt die aangeeft wanneer de Cyber Clean aan vervanging toe is.

Gebruik

Wij hebben beide potjes uitgebreid getest. Zowel op gadgets als in de auto. Het mooie van de Cyber Clean is dat, wanneer je het stevig aandrukt, het in allerlei kiertjes komt waar je normaal niet kan schoonmaken.

Al het loszittend vuil wordt op die manier verwijderd en ingekapseld in de Cyber Clean. Hoer harder je drukt, hoe kleiner de kieren waar de Cyber Clean in kan komen. Het komt bijna niet voor dat Cyber Clean in de gadget achterblijft. Of in ieder geval, niet zover ik dit kan beoordelen. Ik kon niet alles openschroeven ;-).

Conclusie

Cyber Clean blijkt een specialist in het opruimen van loszittend vuil. Met name in kleine kiertjes. Daarnaast ontsmet de Cyber Clean wat je schoonmaakt. Toch moet je er rekening mee houden dat de Cyber Clean geen anti-vlekmiddel is. Ook vocht kan je er niet mee verwijderen. Daar is het gewoon niet voor gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.