HTC heeft uitsluitsel gegeven. Het is technisch onmogelijk om de Desire HD van een update naar Android 4.0 te voorzien. Eerder gaf HTC nog wel aan dat de Desire HD een Ice Cream Sandwich update zou krijgen.

Technisch blijkt er dan ook maar één ding te zijn dat de update in de weg staat. Elke Android bevat namelijk verschillende partities. Één daarvan is gereserveerd voor het besturingssysteem en de mogelijkheid om de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Om Android 4.0 ICS op deze partities te zetten, moeten dezen opnieuw ingedeeld worden. HTC kan daarbij niet voorkomen dat ALLE gebruikersdata wordt gewist. Iets dat HTC onwenselijker acht dan het missen van een update naar Android 4.0. Wil je toch ICS op je Desire HD draaien, zal je moeten kijken naar een rom van bijvoorbeeld het XDA forum. Dat is uiteraard niet volledig zonder risico.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.