Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ouya, een Android Game Console

Langzamerhand zien we steeds meer apparaten waar Android in zit. Natuurlijk zijn dat voornamelijk smartphones en tablets, maar denk ook aan Google TV en de Nexus Q. De Ouya voegt een nieuwe categorie toe, namelijk spelcomputers. De Ouya is een heuse game console die draait op Android.

Dat de interface van de console sterk op de Metro interface van de Xbox 360 lijkt is niet geheel toevallig. De makers van de Ouya komen namelijk van verschillende bedrijven waaronder Microsoft. De console is volledig open source. Gebruikers mogen dus een eigen versie van de software ontwikkelen. De specs zijn onbekend, maar gezien de prijs van $99 verwachten we geen wonderen. De makers moeten immers verdienen op de console omdat ze niet of nauwelijks zullen verdienen op de software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.