Medion Lanceert de LifeTab MD99200

Sinds zaterdag ligt hij dan eindelijk bij de Aldi. De nieuwe Lifetab MD99200 van Medion. De nieuwe Android tablet van het van oorsprong Duitse bedrijf is 8.9mm dik en weegt 580 gram. Daarnaast loopt de tablet op Android 4.0.

Qua geluid is de tablet uitgerust met stereo-speakers en maarliefst twee subwoofers. Voor liefhebbers van een mooi geluid lijkt Medion daarmee de ideale tablet te hebben gebouwd. Opvallend is ook de aanwezigheid van een FM ontvanger waardoor je ook radio kan luisteren wanneer je net even geen WiFi bereik hebt. Net als bij smartphones moet je wel een hoofdtelefoon inpluggen zodat deze als antenne kan worden gebruikt.

Helemaal nieuw is de tablet overigens niet. Zoals je misschien al weet is Medion overgenomen door Lenovo. De Medion MD99200 is dan ook gewoon een Lenovo IdeaTab S2109. Doordat de tablet niet langer uit de fabrieken van Olivetti, maar uit de fabrieken van Lenovo komt, kan er flink bespaard worden. Met een kostprijs van €299 is hij dan ook een stuk goedkoper dan de vorige tablet die we in de schappen van de Aldi aantroffen. Natuurlijk lever je technisch wel iets in, maar dat zit hem hoofdzakelijk in het gemis van 3G en ga je van 32GB naar 16GB aan opslagruimte.

Over de CPU maakte het persbericht niet veel bekend. Het is een dual-core OMAP 4430, daar moesten we het mee doen. Even zoeken leerde ons dat het om een 1Ghz dual-core model gaat met maarliefst 1GB aan intern RAM geheugen. Ondanks de relatief langzame CPU, moet de tablet wel behoorlijk goed kunnen multitasken.

Medion rust de Android 4.0 installatie standaard uit met een handige serie apps zoals Documents to Go (office), Printershare (afdrukken) en Drawing Pad (tekenen). Daarnaast ontvang je een 30-dagen trial van Kaspersky Tablet Security (normaal €14,95 per jaar).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.