Garmin presenteert haar Fēnix GPS Horloge

Garmin heeft vandaag een nieuw sporthorloge geïntroduceert. Het gaat om de Fēnix. Dit nieuwe horloge van Garmin is speciaal ontwikkeld voor alpinisten. Het outdoor horloge is ontwikkeld in samenwerking met professionele berggidsen.

Naast een GPS ontvanger beschikt het horloge ook over een aantal andere interessante features. Zo bevat het horloge een hoogtemeter, barometer en een kompas. Door deze gegevens te combineren kan het horloge voorspellingen aanbieden over de temperatuur en weersveranderingen. Het horloge bevat ook een Bluetooth en ANT+ zender/ontvanger. Hiermee kan verbinding worden gemaakt met andere Garmin toestellen, smartphones en hartslagmeters.

Het is mogelijk om het horloge te gebruiken om routes te lopen en waypoints op te slaan. Daarnaast bevat het Fēnix horloge ook Garmin’s Tracback functie. Hiermee zal het horloge je op elk moment terug naar jouw beginpunt loodsen. Routes plannen en andere vormen van beheer doe je met de nieuwe BaseCamp software die Garmin bij het horloge levert.

Voor de vormgeving van de Fēnix heeft Garmin gebruik gemaakt van een rond, monochroom display achter krasbestendig glas. Dat laatste is zeker voor klimmers erg belangrijk. Uiteraard is het display ook voorzien van LED verlichting.

Beschikbaarheid

De Fēnix ligt deze herfst in de winkel en gaat €399 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.