Android verovert het Luchtruim

Het lijkt erop dat Android voor het eerst een belangrijke rol in de vliegtuigindustrie gaat spelen. Boeing heeft namelijk te kennen gegeven dat het open source platform van Google gebruikt gaat worden voor het in-flight entertainment system dat Boeing in de nieuwe 787 dreamliner gaat bouwen.

Boeing heeft twee leveranciers uitgekozen die de systemen gaan leveren. Het zijn Panasonic en Thales. De klanten van Boeing kunnen naar alle waarschijnlijkheid zelf kiezen welk systeem in de stoelen komt te zitten.

Panasonic heeft haar Android systeem de naam ex3 meegegeven terwijl Thales de wat spannendere naam TopSeries Avant aan het systeem heeft toegekend. Het systeem van Thales zal beschikbaar komen met 10 inch en 17 inch touchscreens. De systemen krijgen dual-core 1GB CPU’s met 1GB RAM. Daarnaast heeft het systeem 256GB opslagruimte voor multimedia bestanden. Het systeem krijgt ook een kleine Android afstandsbediening mee. Deze heet de Touch Passenger Media Unit en heeft een 3.8 inch multitouch screen.

Via.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram