Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WWDC: Statistieken

Tijdens de keynote van Apple CEO Tim Cook kwamen ook de nodige statistieken aan bod. Zo blijkt dat we met z’n allen inmiddels 30 miljard downloads hebben gegenereerd in de iOS App Store. Begin maart bleef de teller nog steken op 25 miljard.

Dit geld is verdeeld over 650.000 apps waarvan 225.000 specifiek voor de iPad zijn ontwikkeld. 400 miljoen gebruikers van iTunes hebben een credit card aan hun accounts gekoppeld om de betalingen te voldoen. Toch blijkt ook nu weer dat de App Store niet overal ter wereld beschikbaar is. Apple gaat wederom 32 nieuwe landen aan de App Store toevoegen. Daarmee komt het totaal op 155.

Apple heeft tot maart 365 miljoen iOS apparaten verkocht. Dat is iPhone, iPod Touch en iPad. 80% van de iOS gebruikers heeft iOS 5. Er zijn 140 miljoen iMessage gebruikers. Die verzonden met elkaar 150 miljard berichten. Het gemiddelde ligt nu op 1 miljard berichten per dag.

Sinds de introductie van Twitter in iOS is het aantal Twitter gebruikers op iOS apparaten 3x zo groot. Er zijn 10 miljard berichten vanaf iOS apparaten verstuurd en 47% van alle foto’s die op Twitter gezet worden komen vanaf iOS apparaten.

GameCenter heeft inmiddels 130 miljoen accounts. Er zijn 5 miljard scores geüpload. Van de top 100 games bevatten 67 ondersteuning voor GameCenter.

iCloud blijkt populair. Inmiddels hebben 125 miljoen mensen zich op iCloud ingeschreven.

Er waren ook statistieken over Mac OS. Zo blijken er nu 66 miljoen Mac OS gebruikers te zijn. Dat is driemaal zoveel als vijf jaar geleden. Van Mac OS Lion zijn 26 miljoen exemplaren verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.