WWDC: Nieuwe MacBook Air en Pro

Ik geef het meteen toe, het is een waanzinnige verassing. De nieuwe Macbook Air en MacBook Pro van Apple zijn uitgerust met een retina display. Het zijn nu de laptops met de scherpste schermen en daarmee loopt Apple ver voor op concurrenten. Het 11 inch model heeft al een megaresolutie van 1366x768 pixels terwijl het 13 inch model zelfs op 1440x900 zal draaien.

Die waanzinnig scherpe displays hebben natuurlijk (net als de nieuwe iPad) een berg extra rekenkracht nodig om al die pixels op het scherm te toveren. De MacBooks zijn dan ook met nieuwe chipsets uitgerust.

MacBook Air

De MacBook Air beschikt voortaan over Ivy Bridge processoren, Intel Core i7 met een maximale dual-core snelheid van 2Ghz. Daarnaast prikt Apple er voortaan 8GB 16ooMHz RAM in. Dat moet 60% snellere graphics opleveren.

De nieuwe MacBook Air zal ook over een nieuwe SSD beschikken. Ditmaal 512GB aan opslagruimte. De SSD moet een leessnelheid van 500Mb/s opleveren. Dat is zeer netjes. De Air wordt ook uitgerust met een 720p FaceTime camera.

Apple blijkt ook om te zijn als het om USB 3.0 gaat. Steve vond het maar niks en wedde stevig op Thunderbolt. Een techniek die we langzaamaan in nieuwe PC’s gaan zien en waar mondjesmaat accessoires voor op de markt komen. Phil Schiller zegt nu dat Apple gebruikers toch over USB 3.0 gaan beschikken. Twee poorten op de MacBook Air!

De nieuwe MacBook Air gaat $999 voor het langzame model en $1099 voor het snelle model kosten.

MacBook Pro

Ook de MacBook Pro zal over Ivy Bridge processors beschikken. Ook nu gaat het om Intel Core i7 processors, maar dan om quad-core modellen met een maximale snelheid van 2.7Ghz en een Turbo Boost-modus tot 3.7Ghz! Ook de MacBook Pro krijgt maximaal 16GB, 1600Mhz RAM mee.

Ook de GPU van de MacBook Pro krijgt een grote beurt. Apple stopt er nu een DeForce GT 650M in met 1GB RAM. Deze moet 60% sneller zijn dan zijn voorganger. Ook de MacBook Pro krijgt een aantal USB 3.0 poorten. Twee stuks. De rest blijft USB 2.0.

Het 15 inch MacBook Pro model zal over een retina display beschikken met een resolutie van 2880x1800 beschikken. Een SSD hoef je ook niet weg te denken. 768GB aan opslagruimte! De nieuwe accutechniek van Apple staat het toe dat de MacBook Pro 7 uur lang gebruikt kan worden, of 30 dagen op standby.

Bedienen van de MacBook Pro gaat via het glazen trackpad. Daarnaast krijg je een 720p FaceTime camera, bluetooth 4.0, stereo microfoon en een FireWire 800 aansluiting om mee te spelen.

De nieuwe MacBook Pro 13 inch kost $1199 tot $1499. Het 15 inch model tussen de $1799 en $2199. Een 17 inch model lijkt er niet te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram