WWDC: Apple Vernieuwt de AirPort Exress

Ook deze hadden we bijna over het hoofd gezien. Jawel, Apple komt op de valreek ook nog even met een nieuwe AirPort Express. De nieuwe versie van Apple’s router maakt gebruik van Dual-Bad WiFi. Daarnaast ziet hij er heel anders uit dan zijn voorganger.

De nieuwe AirPort Express lijkt net een kleine/witte Apple TV, maar dat is niet alles dat Apple heeft verandert. De AirPort Express van dit jaar kan tegelijk WiFi a/b/g verbindingen op 2.4Ghz aan en WiFi n verbindingen op de 5Ghz-band. Hoewel concurrenten al zwaar inzetten op WiFi AC, is deze dual-band ondersteuning al een hele stap voorwaarts voor Apple. De router bevat nu ook twee ethernet aansluitingen. Niet alles hoeft dus draadloos te worden aangesloten. Ook bevat hij een USB 2.0 poort en een 3.5mm hoofdtelefoonaansluiting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.