Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WD Introduceert een Nieuwe My Net Routers

Western Digital is natuurlijk bekend van de hardeschijven en mediaspelers, maar is ook in staat om WiFi routers te bouwen. Het bedrijf presenteerde deze week een hele nieuwe reeks My Net routers met FasTrack technologie. Deze technologie staat het toe om bepaalde datastromen als games en films voorrang te verlenen.

Mensen zijn steeds vaker en met steeds meer apparaten online. Hoewel de snelheid van netwerken binnenshuis over het algemeen dik in orde is, ligt de snelheid van het internet beduidend lager. Bij het streamen van films en audio zijn onderbrekingen al lastig, maar bij een game kan een snelheidsverlies het verschil betekenen tussen winst of verlies. Met FasTrack van WD zouden dergelijke problemen tot het verleden moeten behoren.

Naast ondersteuning voor FasTrack, beschikken de My Net routers over nog een aantal leuke features. Zo is het mogelijk om een hardeschijf met de My-Net router over het netwerk te delen en als cloud-opslagdienst te gebruiken. De N900 van WD bevat zelfs al een 1TB of 2TB schijf. De cloud diensten verlopen via het WD2go portaal van Western digital. Het is ook mogelijk om de router in te stellen om automatisch backups te draaien. Bijvoorbeeld via het Apple Time Machine protocol.

My Net N900 Central

De My Net N900 Central is het neusje van de zalm. Deze snelle dual-band router bevat FasTrack Plus, en back-up mogelijkheden. De router werkt met een maximale snelheid van 900 Mb/s, bevat 7 LAN en één WLAN Gigabit Ethernetpoorten. Daarnaast heb je als gebruiker nog eens toegang tot 2 USB poorten.

De My Net N900 is vergelijkbaar met de Central uitvoering, maar lijkt geen back-up mogelijkheden te hebben.

My Net N750

Deze HD Dual-Band router bereikt een maximale snelheid van 750 Mb/s en kan meerdere streams tegelijk verzorgen.

My Net N600

Met de N600 heb je dé low-budget router uit de serie te pakken. Deze router beschikt wel over FasTrack, maar heeft een maximale snelheid van 600Mb/s. Daarnaast heb je maar 5 ethernetpoorten en 1 USB aansluiting.

My Net Switch

Tot slot komt WD ook nog met een switch, voor de grootverbruiker van bedraad internet. De switch levert je 8 extra poorten op.

Beschikbaarheid

De My Net Switch gaat €59,90 kosten. De N600 gaat voor €89,90 over de toonbank gevolgd door de N750 voor €119,90, de N900 voor €179,90, de N900 Central met 1TB voor €349,90 en de N900 Central 2TB voor €429,90. De meeste modellen zijn vanaf 14 juni verkrijgbaar. De N900 Central ligt pas in het derde kwartaal in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.