Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

V-Moda Bouwt iPhone Case voor echte Audiofielen

Als er één bedrijf is dat ervaren is in het bouwen van MP3-spelers dan is dat natuurlijk wel Apple. Dat ze er meteen een telefoon van maken is ook handig. Toch blijkt V-Moda niet te spreken over de audiokwaliteit. Ze hebben dan ook een eigen case voor de iPhone gemaakt die de problemen die zij ervaren volledig op moet lossen.

De nieuwe VAMP case voor de iPhone 4 en iPhone 4S bevat een ingebouwde versterker met eigen voeding. De versterker bevat ook een DAC (digital-to-audio) processor, en dat merk je aan de kosten. De case van V-Moda kost dan ook $650. Dat jouw portemonnee er een stuk dunner van wordt, compenseert de VAMP met zijn dikte. Je telefoon wordt namelijk twee keer zo dik ;-).

Wat de VAMP doet is de iPhone’s eigen DAC processor overslaan en zelf het digitale signaal overzetten. Deze verbinding verloopt via de Dock connector. De versterker van de VAMP levert een vermogen van twee maal 150mW. Dat is ongeveer 5 keer zo veel vermogen als de iPhone zelf kan leveren. Je snapt dat je met deze kwaliteit, de standaard oordopjes gewoon in de prullenbak moet knallen en op zoek moet naar een echte hoofdtelefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.