Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Sony Introduceert 20,2 MP Compactcamera

Sony heeft de nieuwe Cyber-Shot DSC-RX100 geïntroduceerd. De nieuwe digitale compactcamera met aluminium behuizing heeft een nieuwe, krachtige beeldsensor die plaatjes met 20,2 megapixel vastlegt.

Deze nieuwe sensor is de Exmor CMOS-sensor type 1.0 en zit voor het eerst in de compacte camera’s van Sony. De sensorzone is vier keer zo groot als bij andere compacts van het merk. Het voordeel daarvan is niet alleen de hoeveelheid megapixels, maar ook dat de sensor lichtgevoeliger is.

De camera bevat ook een lichtgevoelige Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens met 3.6x optische zoom. De lens bevat een maximaal diafragma van 1.9 met 7 lamellen. Hierdoor zijn professionele foto-effecten mogelijk.

De nieuwe BIONZ processor zorgt ervoor dat de camera tot 10 beelden per seconde kan schieten en dat de ISO-waarde van de camera omhoog kan naar 25600. Hierdoor is het theoretisch mogelijk om zonder statief toch in het donker mooie plaatjes te kunnen schieten.

Sony heeft ook een nieuwe accu voor het toestel ontwikkeld. De NP-BX1 Type X kan op een volle lading 330 foto’s schieten of 80 minuten filmen.

Beschikbaarheid

De Sony Cyber-shot RX100 ligt eind juli in de winkel en gaat €649 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.