GadgetGear.nl

Sony en Panasonic gaan Samen OLED TV’s Produceren

Als de geruchten kloppen, zullen Sony en Panasonic komende week met een interessante deal aankomen. De twee bedrijven zouden namelijk gaan samenwerken aan de productie van OLED TV’s.

De deal is interessant omdat de twee in staat zijn om grote volumes TV’s en monitoren te produceren op basis van de OLED techniek. Momenteel zijn er nog maar weinig OLED TV’s te vinden en de TV’s die er zijn, zijn waanzinnig duur.

OLED is een interessante techniek omdat dit de eerste echte vervanger voor Plasma zal zijn. Net als bij Plasma bestaat een OLED scherm uit allemaal kleine beeldpunten met een eigen lichtbron. Een beeldpunt dat zwart is, staat dus echt uit. Dit maakt een groot contrast mogelijk. Daarnaast is de kijkhoek een stuk groter en het energieverbruik een stuk lager.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.