Arjan Olsder
Arjan Olsder

Siri komt naar de iPad

Apple werkt momenteel hard aan iOS 6 voor haar iOS devices. Naar verwachting zal de onthulling ook nu weer in de herfst plaatsvinden. Één van de nieuwe features in iOS 6 zou Siri moeten zijn. Siri voor op The New iPad. Omdat die technisch het dichtst bij de iPhone 4S ligt.

Siri zag voor het eerst het ligt tijdens de presentatie van de iPhone 4S in september 2011. Het was naast de camera het enige verkoopargument dat Apple voor de 4S had, maar dat was uiteraard weer genoeg. Sinds die tijd is voor bijna ieder platform wel een vergelijkbare dienst verschenen (met als laatste S Voice van Samsung). Kopers van de nieuwe iPad misten echter Siri en dat is iets dat Apple mogelijk goed gaat maken.

Belangrijk voor een goed functioneren van Siri is de kwaliteit van de microfoon. De iPad wordt over het algemeen verder van de mond gehouden dan de iPhone 4S. Toch blijkt de microfoon in staat om een spraak nog steeds behoorlijk goed te herkennen. Siri zal net als de notificaties over het scherm schuiven. Siri zal dus niet op een reguliere app lijken.

Volgende week organiseert Apple het WWDC. Tijdens dit evenement zal Apple naar alle waarschijnlijkheid iOS 6 presenteren. Vlak daarna krijgen ontwikkelaars toegang tot iOS 6. Apple zal mogelijk ook nieuwe iOS producten presenteren. Traditioneel zou dat een nieuwe iPhone moeten zijn, maar daar gaan nog wel heel weinig geruchten over rond. Waar wel veel geruchten over gaan is een nieuwe, kleinere iPad en een TV van Apple.

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.