Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Zelf een iPad Hoes maken met EGOsketch met 3.5 sterren.

The Good
  • Nette afwerking
  • Dik materiaal
The Bad
  • Onduidelijkheid over optimale afmetingen van je foto/ontwerp
  • Erg beperkte bibliotheek
  • Stof is 'rimpelig'


Fotoboeken konden we al maken. T-shirts ook. Het ontwerpen van je eigen iPad-hoesje is nieuw. Dat kan met een zelfgemaakte foto, maar ook met iets dat je natuurlijk zelf in elkaar photoshopt. Wij probeerden het met EGOsketch.

Het Ontwerp

De veertiende ontvingen wij van Ego Sketch een code om een zelf een hoes voor een iPad te ontwerpen. De editor is gemaakt in Flash, dus dat doe je natuurlijk niet op de iPad zelf ;-).

Om je opweg te helpen, bevat de editor een bibliotheek met beelden. In de ‘library’ vinden we onder de categorie cliparts 4 plaatjes en onder de category ‘images’ helemaal niks… Waarschijnlijk gebruik je de dienst om je eigen foto’s en plaatjes te printen, dus dat mag geen probleem zijn ;-).

Tijd om photoshop (in CYMK) te starten en zelf even een leuk hoesje te bedenken. Hoe groot moet deze worden en hoeveel pixels moet de resolutie zijn om een mooie, scherpe print te krijgen? Jammer, dat kunnen we op de site niet vinden. Ook ons contact bij Ego Sketch doet er wat vaag over. We zouden een melding krijgen wanneer het beeld ‘te’ onscherp zou worden… Dat is handig als je een foto erop wilt zetten, maar onhandig als je volledige controle wenst.

Op basis van het formaat op de site en een willekeurige vermenigvuldiging maakten we de onderstaande ontwerpen (verkleind om in de layout te passen).

Tijd om deze in de editor te zetten. Shit, toch nog te klein… Dan toch maar uitvergroten want opnieuw beginnen hebben we geen zin in ;-).

Om het geheel af te maken plaatsen we onderaan de achterkant nog even het adres van onze website. Gewoon met de editor van EGOsketch zodat dit optimaal scherp moet zijn.

Het zijn snelle jongens bij EGOsketch. Een dag erna kreeg ik bevestiging dat de order zou worden verwerkt en op de zestiende lag hij al in de brievenbus. Twee dagen later dus. Gezien ik het ontwerp laat op de avond inleverde is de productie en levering lekker snel.

Kwaliteit

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Check de ontwerpen hierboven en het resultaat hieronder.

Zoals je ziet is de print een stukje valer dan verwacht en zien we rimpels. De print is niet 100% scherp. Omdat we hebben enkele scherpe lijnen in ons ontwerp en daar kunnen we dat aan zien. Bij gebruik van een foto zou je hier niks van moeten merken.

De letters die we er later in hebben gezet zijn wel scherp. Misschien lag het dan toch aan dat we ons ontwerp iets hebben moeten vergroten?

Aan de zijkant van de hoes zit een vlaggetje van EGOsketch, lekker hip. De hoes zelf is ook vrij dik en de voering lijkt van een soort suède. Lekker zacht en relatief veilig voor het scherm van je iPad. De hoes laat ook ruimte genoeg voor je Smart Cover, al kan deze door de wrijving in de hoes loslaten.

Conclusie

Zelf een hoes ontwerpen is leuk. De kwaliteit van de EGOsketch hoes is iets om zeer tevreden over te zijn. Toch is het erg jammer dat Ego Sketch geen informatie verstrekt over hoe je Photoshop het beste in kan stellen om je ontwerp van te voren op te maken. Iets dat bij veel andere printservices wel het geval is. Een simpel, maar belangrijk verbeterpunt voor de service. De EGOsketch is met €49 niet goedkoop, maar dat zie je gewoon terug in de afwerking.

3 REACTIES

  1. Dank je voor de review, Arjan!

    Jouw tips nemen we ter harte. Het ‘rimpelige’ verdwijnt na een paar dagen gebruik. Inmiddels zijn leveringen zonder de rimpels, wij zijn er nu achter hoe we die direct kunnen laten verdwijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.