Retina MacBooks Blijken Niet te Repareren

De website iFixit is bekend omdat het bedrijf nieuwe apparaten al snel uit elkaar trekt om ons te laten weten welke onderdelen erin zitten. Natuurlijk doet het bedrijf dit om te promoten dat het bijna alles kan repareren, of er in ieder geval onderdelen voor kan leveren. Zo ook de Nieuwe Retina MacBooks.

Uit onderzoek van iFixit blijkt dat Apple het ontwerp van de hardware forst heeft aangepast ten opzichte van de oudere modellen. Apple heeft immers meer accu’s en andere componenten in dezelfde kleine behuizing moeten onderbrengen. Het nadeel hiervan is dat veel componenten te dicht op elkaar zitten en aan elkaar zijn vastgelijmd. Hierdoor is het in veel gevallen niet meer mogelijk om componenten te vervangen.

Ook upgrades lijken vrijwel onmogelijk. Zo gebruikt Apple SSD’s die vergelijkbaar zijn met die van de iPad en die zal je niet in de winkel aantreffen. Ook het RAM-geheugen is op het moederboard gesoldeerd en daardoor onvervangbaar. Voor service ben je dus aangewezen op Apple en bij kapotte onderdelen zal ook Apple grote delen van het systeem moeten vervangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.