Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Project Magenta maakt Open Source iOS

iOS is een prachtig systeem, maar het systeem kan officieel niet door derden worden gebruikt. Wil je iOS, dan zit je dus vast aan Apple hardware. Daar komt binnenkort mogelijk verandering in. Ontwikkelaar Christina B is namelijk gestart met Project Magenta…

Project Magenta moet een open source variant van iOS worden. Hoewel de ontwikkelaar niet verwacht dat de ondersteuning qua API’s (functies) zo breed zal worden als het huidige iOS, zou de eerste versie 99% gelijk moeten zijn aan de eerste versie van iOS. Natuurlijk kunnen andere ontwikkelaars alsnog de ontbrekende functies aan het systeem toevoegen.

Dat Christina B denkt dat dit plan gaat slagen is niet vreemd. Ze gaat haar versie van iOS namelijk ontwikkelen op basis van Darwin. Darwin is een open source besturingssysteem van Apple dat gebaseerd is op Apple. Darwin vormt ook de basis van iOS (en hé, Linux staat ook aan de basis van Android!).

Slaagt Christina B erin om daadwerkelijk een open source variant van iOS op te bouwen, dan zou het mij niet verbazen als we deze in eerste instantie al snel op namaak iPhones uit China zullen zien.

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.