Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Prijsvechter uit Singapore Verruilt In-Flight Entertainment voor iPads

We kennen Singapore Airlines van de prachtige stewardessen, maar het bedrijf heeft ook een prijsvechter genaamd Scoot Pte. Die laatste heeft een opmerkelijke stap genomen om het brandstofverbruik terug te dringen. Het bedrijf heeft het complete in-flight entertainment systeem uit haar vliegtuigen getrokken.

Scoot verruilt het in-flight entertainment systeem voor de iPad. Zodra de systemen uit alle vliegtuigen zijn verwijderd, hoeft de maatschappij een gewicht van 2 ton minder rond te vliegen. De gewichtbesparing per vliegtuig komt op 7%. Daarnaast houdt de prijsvechter veel ruimte over waardoor het 40% meer passagiers mee kan nemen.

De iPads die het bedrijf in het vliegtuig aanbiedt bevatten vele films, TV-shows, muziek en natuurlijk games. Economie passagiers betalen een toeslag van $17 terwijl business class passagiers de iPad gratis in de handen gedrukt krijgen. Scoot overweegt ook WiFi mogelijk te maken.

Scoot is niet de eerste airliner die deze stap neemt. Het Australische Quantas begon in december 2011 met de ondersteuning van de iPad in haar toestellen.

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.