Microsoft Werkt aan Eigen Smartphone?

Nu de eerste tablet van Microsoft een feit is, gaan de geruchten dan Microsoft ondanks de nauwe samenwerking met Nokia ook aan een eigen smartphone werkt. Het gerucht komt via analist Rick Sherlund van Nomura.

Microsoft heeft ooit het bedrijf Danger overgenomen. Die bouwde de ooit beroemde SideKick telefoons. Deze maakten gebruik van cloud-diensten op het Linux platform. Na een omzetting naar Windows ging vanalles mis en liep de SideKick zoveel imagoschade op dat het niet zinvol was om door te gaan. Twee jaar geleden bood Microsoft een aantal featurephones aan op vergelijkbare basis, maar ook deze werden na enkele maanden alweer van de markt gehaald.

Microsoft heeft dus de kennis in huis om zelf een smartphone te ontwikkelen, maar waarom zou Microsoft dat na twee flops doen? Daarnaast zou het die paar bedrijven (o.a. Nokia) die wel flink in Windows Phone investeren mogelijk voor het hoofd stoten.

Natuurlijk heeft Google ook haar eigen toestellen onder de Nexus lijn. Deze worden echter door bedrijven als HTC en Samsung ontwikkeld. De aankoop van Motorola Mobility zette de relatie tussen Google en haar partners zelfs onder druk omdat Google nu de mogelijkheid heeft om zelf smartphones en tablets te ontwikkelen. Reden voor Google om Motorola Mobility weer in de etalage te zetten.

Tsjah, de toekomst zal het zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events