Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

E3: Microsoft Introduceert Xbox Smart Glass

Microsoft heeft een nieuwe techniek genaamt Smart Glass aan de Xbox toegevoegd. In Amerika is Microsoft al langer met TV en entertainmentdiensten rondom de Xbox bezig. Smart Glass moet het mogelijk maken om deze diensten ook via smartphones en tablets te bedienen.

Xbox Smart Glass is een echte Second Screen app voor de console. Het stelt de console in staat om via Windows 8, smartphones en tablets bediend te worden. Zo zou je een film op je tablet kunnen kijken en halverwege de film naar je Xbox door kunnen sturen om hem op TV verder te kijken. Hetzelfde idee gaat op voor andere typen content. In de herfst, zal Microsoft een webbrowser voor de Xbox lanceren. Deze zal volledige ondersteuning voor Smart Glass bieden.

Naast Smart Glass liet Microsoft ook de nieuwe Xbox Music Service zien. Ook deze zal Microsoft later dit jaar lanceren. De nieuwe muziekdienst zal dan niet alleen op de Xbox 360 draaien, maar ook op andere Windows platformen.

Hoewel dit allemaal leuk en aardig is, duurt het over het algemeen even voor Microsoft dergelijke diensten ook in Nederland beschikbaar stelt. Van alle entertainment diensten die er voor de Xbox zijn, kunnen wij er maar weinig gebruiken. Toch lijkt ook dat te veranderen. Microsoft heeft namelijk contracten met 35 Europese content leveranciers getekend. Daaronder bevinden zich voor Nederland de video on demand diensten van AOL en RTL XL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.