Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Geruchten: Eerste Details Xbox 720

Of hij echt de Xbox 720 gaat heten is nog onbekend, maar gelekte documenten van Microsoft wijzen erop dat een tweede Xbox en een tweede Kinect al volop in ontwikkeling zijn. De documenten beschrijven ook nieuwe technieken als Smart Glass, dat we onlangs op de E3 zagen. De documenten zijn dan ook al twee jaar oud!

Belangrijk in de strategie voor de nieuwe Xbox is dat het apparaat een centrale plaats in de huiskamer in moet nemen. Zo moet hij onder anderen dienst doen als een TV Tuner. Uiteraard met de mogelijkheid om opnamen te maken (in welk geval ik hoop dat het mogelijk gaat worden om zelf hardeschijven in te bouwen in plaats van die te dure dingen van Microsoft te moeten kopen).

De Xbox zou ook een private-cloud ervaring moeten leveren. Opnamen op de HDD van je Xbox en natuurlijk Xbox games, zouden daarmee op ieder apparaat in hetzelfde netwerk beschikbaar moeten zijn. Sterker nog, zelfs als je van huis bent.

Verder gaat de Xbox over Blu-Ray beschikken. Voor vroege vogels, dat is inderdaad de tegenhanger van het HDDVD-formaat dat Microsoft eerder op de Xbox 360 introduceerde. Na deze flop heeft Microsoft voor de 360 nooit een Blu-Ray upgrade aangekondigd.

De documenten spreken van een release van de nieuwe Xbox voor de feestdagen van 2012. Gezien de afwezigheid van de nieuwe Xbox tijdens de E3, heb ik er een hard hoofd in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.