Nintendo heeft vannacht de eerste details van de Wii U vrijgegeven. Zoals je mag verwachten is de Wii U volgepropt met nieuwe techniek, maar belangrijker nog, Nintendo laat ook een zwarte versie zien ;-). Lees alle details over de meest innovatieve console in deze post.

Wii U Gamepad

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe versie van de Wii U controller is dat Nintendo de Circle Pad alleen op de 3DS gebruikt. Deze controller heeft fatsoenlijke sticks ;-). De layout van de knoppen en de achterkant zijn opnieuw ontworpen zodat de controller lekkerder in de hand ligt. Ik hoop dat dit ook voor Europese handen opgaat. De controller is ook van NFC reader en IR zender voorzien. Je kan dus NFC tags uitlezen, en ook de TV en andere apparaten met de Wii U controller bedienen.

Het scherm op de gamepad kan andere dingen tonen als het scherm van de TV. De Wii U is daarmee eigenlijk een hele grote geavanceerde DS console ;-). De Wii U controller bevat natuurlijk ook alle bewegingssensoren die je van de Wiimote kent.

Andere Controllers

Nintendo had het al eens beloofd. De Wii U is compatible met jouw huidige WiiMote en Nunchuck controllers. Daarnaast kan hij ook met de Balance Board overweg en mag je een Wii U Pro controller verwachten voor als je geen zin hebt om de grote Wii U controller vast te houden. Deze Wii U Pro Controller zal zich meer op de hardcore gamer richten en dat zie je aan het ontwerp. De Wii U Pro Controller lijkt echt verdacht veel op de controller van de Xbox 360. Dat bevalt me wel!

Sociaal

De nieuwe Wii U is voorzien van een eigen sociaal netwerk dat voortborduurt op wat we al in de 3DS hebben zitten. Het netwerk maakt het mogelijk om met je vrienden en familie te communiceren. Het is zelfs mogelijk om videocalls te maken met de camera van de Wii U controller.

Het netwerk bestaat uit vier niveaus. Jezelf, je familie en vrienden die op dezelfde console zijn aangemeld, je vrienden en familie op andere consoles en anderen in jouw land die dezelfde games spelen. Je kunt berichten van je bevriende Mii’s ontvangen op je Wii U controller en op een virtueel toetsenbord kan je berichten terug sturen. Ideaal. Ik kon echt niet overweg met het on screen toetsenbord van de Wii. Wil je geen berichten sturen, dan pak je de stylus en teken je wat, maar daar blijft het niet bij. Je kan zelfs screenshots versturen. Hoe cool is dat!

Nintendo vat alle sociale elementen van de Wii en de Mii’s samen in de Miiverse en die Miiverse is alomvattend. Afhankelijk van de game is diepe integratie met het sociale netwerk mogelijk. Het idee van Nintendo is niet alleen om huiskamers met elkaar te verbinden, maar ook om je onderweg betrokken te houden. Je kunt je Miiverse via iedere webbrowser benaderen (al wordt dit pas later toegankelijk gemaakt). Je hebt dan de mogelijkheid om via je 3DS, maar ook bijvoorbeeld via je smartphone op de hoogte te blijven.

Conclusie

De Wii U wordt iets speciaals, maar dat wisten we al. Dat Nintendo meer uit een sociaal netwerk wil halen, wisten we ook. De diepe integratie die Nintendo laat zien is wat mij betreft uniek. Tot nu toe leverde Xbox Live mij de beste online ervaring, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen. Zeker ook omdat de Wii U Remote van een virtueel keyboard is voorzien. Qua games weten we echter nog niks. Dinsdag en woensdag geeft Nintendo opnieuw een persconferentie. Ik ben benieuwd of we dan meer horen onder de line-up. Ik hoop dat Nintendo voor de verandering een Mario game klaar heeft wanneer de Wii U in de schappen ligt. Voor nu, weltrusten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.