Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Collusion, Eindelijk een Stylus met Kleine Punt

De Collusion is een nieuwe stylus voor de iPad en niet zomaar één. Andere stylus voor de Apple iPad hebben allemaal een dikke punt. Dat is omdat de sensoren van het scherm 4mm uit elkaar zitten. Een dunnere punt is dus niet mogelijk tenzij… tenzij je zelf met een nieuwe sensor komt!

De Collusion leent zijn techniek van gadgets als de Wacom Inkling en de Dane Elec zPen. Die twee hebben namelijk een sensor die je bovenaan een vel papier klemt. Deze sensor leest waar de pen zich bevindt en krijgt van de pen feedback over hoe hard je op de pen drukt.

De Collusion doet vrijwel hetzelfde. Er is een speciale sensor ontwikkeld die je op de Dock ingang van je iPad klikt. Deze leest uit waar de pan zich op het oppervlak van de iPad bevindt. De nieuwe stylus maakt dus geen gebruik van het touchscreen van de iPad.

De Collusion staat momenteel op Kickstarter waar de bedenker $100.000 hoopt op te halen om de productie te financieren. Hoewel hij tot 30 juni de tijd had, is het doel nu al bereikt. Als het goed is gaan we de Collusion dus ook echt zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.