Picture of Giuliano Meraldi
Giuliano Meraldi

Buffalo introduceert ‘s werelds eerste router met 802.11ac technologie

Het moest er toch eens van komen: De 802.11n standaard waar al onze hedendaagse Wi-Fi apparatuur mee is uitgerust heeft ondertussen al een opvolger in de wachtrij staan: De 802.11ac standaard. Buffalo is wereldwijd de eerste fabrikant die deze technologie in een router op de consumentenmarkt gaat brengen.

De Buffalo AirStation WZR-D1800H zal snelheden moeten behalen tot maar liefst 1,3 Gbps. Dit is ongeveer drie keer sneller dan de vorige 802.11n standaard. Dit zorgt ervoor dat vele apparaten zoals Smartphones, Tablet, Laptops, Gameconsoles en Tv’s tegelijk draadloos gebruikt kunnen worden zonder dat de snelheid afneemt. Ook consumenten die gebruikmaken van een internetverbinding die niet al te snel is, zouden volgens Buffalo kunnen profiteren van de AirStation WZR-D1800H. De router versnelt namelijk ook de doorvoersnelheid van het interne draadloze netwerk.


Met de AirStation WZR-D1800H zijn consumenten voorbereid op de (online) toekomst.

Om ervoor te zorgen dat de huidige apparaten, die nog niet uitgerust zijn met deze technologie, gebruik kunnen maken van deze snelheden, introduceert Buffalo ook de WLI-H4-D1300 Wireless Media Bridge. Deze ontvanger is eenvoudig aan te sluiten op bijvoorbeeld een laptop, mediaspeler of gameconsole. Via de Wireless Media Bridge maken deze apparaten contact met het 802.11ac-netwerk en kun je dus met elk apparaat profiteren van de hogere draadloze snelheid.

Uiteraard ondersteunt de AirStation WZR-D1800H ook apparatuur die werkt op de 802.11a, 11b, 11g en 11n standaard. Tevens is de router voorzien van vier Gigabit Ethernet-poorten.

De AirStation WZR-D1800H en de WLI-H4-D1300 Wireless Media Bridge zijn per direct in Nederland verkrijgbaar en moeten voor respectievelijk €189 en €169 over de toonbank gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.