Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Buffalo Introduceert een Thunderbolt Harde Schijf

Buffalo heeft een nieuwe mobiele harde schijf op de markt gezet. Deze nieuwe Ministation van Buffalo beschikt als één van de weinigen over een Thunderbolt interface waardoor razendsnelle toegang op Apple- (en binnenkort PC) computers mogelijk is. Voor iedereen zonder Thunderbolt bevat de nieuwe Ministation ook een USB 3.0 aansluiting.

Via de Thunderbolt-aansluiting is een theoretische overdrachtsnelheid van maximaal 10GB/s mogelijk. Daarnaast kan de USB 3.0 aansluiting voor een maximale doorvoer van 5GB/s gebruikt worden. Alles leuk en aardig, maar de harde schijf zal de daadwerkelijke bottleneck van het apparaat zijn. Welke type drive Buffalo erin legt komt in het persbericht niet naar voren en ook bij navraag wilt Buffalo daar niks over kwijt. Wel willen ze ons een test laten uitvoeren. Dat gaan we natuurlijk doen. Binnenkort lees je hier meer over!

Beschikbaarheid

De verpakking van de Ministation bevat naast de harde schijf zelf ook een USB 3.0 kabel. Een 500GB versie gaat €229 kosten en voor 1TB vraagt Buffalo €299. Wie slim is spaart dus even door voor de 1TB variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.