ASUS Taichi, een Spectaculaire Windows 8 Laptop

Tijdens de Computex beurs in Taiwan heeft Asus haar nieuwe Taichi laptop geïntroduceerd. Qua formaat neemt de Taichi het op tegen de ultrabooks van het bedrijf, maar… hij bevat twee IPS schermen! Het nieuwe apparaat is dan ook een hybride tussen een laptop en een tablet.

Natuurlijk hebben we al eerder laptops gezien die ook als tablet door konden. Simpelweg door het scherm om te draaien en dan de laptop dicht te klappen. Het scharnier was daarbij altijd de gevoelige snaar. Als je geluk had kreeg je enkel temaken met een kabelbreuk, maar als je pech had… brak het hele scherm af.

Wanneer je een ultrabook bouwt, dan heb je nog minder ruimte om een stevig scharnier in te bouwen. De enige oplossing die je dan rest is een dubbel display en dat kan ook veel ruimte kosten. Dat maakt de prestaties van deze Asus Taichi dan ook heel bijzonder. Door haar touchscreen is de Taichi gecertificeerd voor Windows 8 en je kan kiezen uit een model met een 11,6 inch of 13,3 inch displayset.

Asus heeft nog geen prijs voor de laptop gegeven, maar gaf al wel aan dat het dubbele scherm $300 kost om te produceren. Digitimes schat dat de totale productiekosten op kunnen lopen tot $900. De consumentenprijs zou dan rond de $1.300 komen te liggen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events