EA heeft deze week veel vernieuwingen voor FIFA 13 bekendgemaakt. Met de release van FIFA 13 verwacht EA wederom de grootste en meest uitgebreide voetbalervaring ooit neer te zetten.

De kunstmatige intelligentie in het spel moet sterk verbeterd zijn. De verbeteringen zitten voornamelijk in het aanvallen waarbij je het spel beter kan analyseren en nieuwe mogelijkheden hebt om de verdediging uit elkaar te spelen. Zo kunnen verdedigers uit positie lopen om ruimte voor teamleden te creëren, of van de ruimte van andere spelers gebruik maken om de juiste positie voor een nieuwe aanval in te nemen.

Lionel Messi stond symbool voor de nieuwe dribbelfunctie in FIFA 13. Het dribbelen bevat meer vrijheid dan voorheen waardoor je beter met je tegenstanders kan spelen wanneer je in een 1-tegen-1 situatie terecht komt.

Ook het aannemen van de bal is aangepast. In FIFA 12 ging dit iedere keer bijna perfect. In FIFA 13 kunnen spelers de boel verklooien wat meer spanning in het spel zal brengen. Daarnaast zorgt een upgrade van de Player Impact Engine ervoor dat ook spelers die de bal niet hebben met elkaar in botsing kunnen komen met alle gevolgen van dien.

Natuurlijk staat FIFA 13 ook bol van de kleinere aanpassingen, zoals een nieuwe Carrière modus, nieuwe verbeteringen in de online 1-tegen-1 modus, nieuwe functies voor de EA Sports Football Club en de gegevens van 500 verschillende clubs.

FIFA 13 verschijnt in de herfst op de PS3 met ondersteuning voor de Move controller en op Xbox met ondersteuning voor Kinect. Daarnaast zal FIFA 13 op de PS Vita verschijnen, maar of dat ook daadwerkelijk gelijk loopt met FIFA 13 op de consoles moeten we natuurlijk nog even zien. FIFA Football op de Vita is immers FIFA 11 met FIFA 12 content. Verder verschijnt FIFA 13 op de Wii, PC, PS2, 3DS, PSP, iOS en Android.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.