Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

TomTom Lanceert Speak & Go en Flitsers App (iOS)

TomTom heeft vandaag twee nieuwe producten aangekondigd. De eerste is de nieuwe TomTom Via 130. Het eerste navigatiesysteem met Speak & Go spraakherkenning. Naast de lancering van dit nieuwe navigatiesysteem heeft TomTom ook een nieuwe iPhone app aangekondigd waarmee waarschuwingen voor flitsers worden gegeven. Ideaal als je bijvoorbeeld een ingebouwde navigatie hebt.

TomTom Via 130

Zoals gezegd bevat de TomTom Via 130 als eerste Speak & Go van TomTom. Deze technologie stelt je in staat om je navigatie te bedienen zonder dat je hem aan hoeft te raken. In veel landen is dat tijdens het rijden namelijk verboden. Daarnaast voegt Spraakherkenning natuurlijk ook een hoop comfort toe.

De TomTom Via herkent meer dan 1.000 gesproken opdrachten. Het opgeven van een adres moet dus erg makkelijk verlopen. Daarnaast krijgt de TomTom Via toegang tot dagelijkse mapshare updates waardoor de kwaliteit van de routes omhoog gaat.

Beschikbaarheid

De TomTom Via 130 heeft een 4.3 inch display en gaat €169,99 kosten. Daarnaast komt TomTom ook met de Via 135. Deze versie bevat een 5 inch display en gaat €20 meer kosten.

Speed Camera App

De nieuwe Speed Camera app van TomTom waarschuwt bestuurders voor mobiele en vaste flitsers. Daarnaast is de app in staat om de actuele snelheid door te geven. Iets wat aan veel in-dash systemen (o.a. Volkswagen, Pioneer) niet ondersteunen. Daarmee vervalt de noodzaak voor automobilisten om twee navigatiesystemen aan te hebben om over deze functies te beschikken.

Beschikbaarheid

De TomTom Speed Camera app is al in de app store te vinden. Hij kan gratis worden gedownload, maar om hem te gebruiken moet je een abonnement afsluiten. Dat kan per maand of per jaar. De normale maandprijs is €4,99 of €29,99 voor een jaar. Momenteel heeft TomTom een introductieprijs van €1,59 per maand of €18,99 per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.