Smart Audio Accessory, Oordopjes voor Tijdens een Gesprek

De bedrijven STMircoelectronics en Soundchip SA hebben een nieuw type in-ear oordopjes ontworpen die ook gebruikt kunnen worden tijdens een gesprek. Normaal dempen de oordopjes dan teveel geluid en dat moet nu verledentijd zijn.

In-ear oordopjes sluiten de gehoorgang normaal helemaal af. Deze nieuwe oordopjes kunnen met behulp van een microcontroller de gehoorgang akoestisch openen. Dat kan door spraakcommando’s, handgebaren of een simpele druk op een knop. Het systeem bevindt zich namelijk nog in een experimentele fase. Of je hem dus ooit in deze staat in de winkel zal vinden valt te betwijfelen.

Praten met oordopjes in. Dat geeft toch een beetje het gevoel van een goed gesprek met iemand die een dikke zonnebril op de neus heeft staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events