Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung Lanceert de Galaxy S WiFi 4.2

Samsung heeft vandaag haar nieuwste mediaplayer, de Galaxy S WiFI 4.2, gelanceerd. De nieuwe mediaplayer is gebaseerd op de populaire Galaxy S smartphoneserie van het bedrijf en draait eveneens op Android. De mediaplayer bevat bij aankoop zelfs al enkele topgames.

Mediaplayers zijn tegenwoordig lastig te verkopen. De markt van de simpele MP3-spelers lijkt verzadigd en daarboven staan eigenlijk maar twee spelers. Apple met haar iPod Touch en Samsung met haar Galaxy mediaplayers. In beide gevallen gaat het om systemen die sterk op de succesvolle smartphones lijken, maar geen mogelijkheden bevatten om via mobiele netwerken anders dan WiFi contact met de buitenwereld te maken.

De nieuwe Galaxy S WiFi 4.2 beschikt, zoals de naam al aangeeft, over een 4.2 inch display met 480×800 pixels. Helaas gaat het om een standaard IPS scherm en niet een Super AMOLED display. Ook qua CPU is hij wat minder krachtig dan de moderne smartphones. Hij loopt op een single-core 1Ghz CPU met 512MB RAM. Je krijgt er standaarf 8GB opslagruimte bij en kan deze met maximaal 32GB uitbereiden via MicroSD.

De Galaxy S WiFi 4.2 is voorzien van populaire Samsungdiensten als ChatON, Kies Air en AllShare waardoor deze mediaplayer ook gebruikt kan worden om media naar andere Samsung apparaten te sturen.

Wanneer je de Galaxy S 4.2 WiFi in huis haalt, kan je op het toestel ook Need for Speeg: Hot Pursuit en FIFA 12 spelen. Deze EA games staan er al op geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.