Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sorcery

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Beste Move game tot nu toe
  • Mooie omgevingen
  • Hoofdkarakters leuk vormgegeven

THE BAD

  • 7 uurtjes gameplay
  • Vijanden zien er saai uit
  • Nederlands gesproken...

We hebben er lang op moeten wachten. Heel lang. De eerste keer dat we over Sorcery hoorden, was tijdens de E3 van 2010, maar daarna bleef het veel te lang, veel te stil. Met Sorcery wilde Sony dé Move game voor de Playstation 3 maken. Vandaag hoor je of dat ook echt is gelukt…

In Sorcery speel je Finn. Een tovenaarsleerling die aanleg heeft om een grootse tovenaar te worden, maar tegelijkertijd ook wordt geconfronteerd met zijn ondeugendheid. Op het moment dat zijn mentor, Dash, het Keltische dorp van Finn verlaat, kan hij het niet laten om met het toverstokje van Dash te spelen. Vanaf dat moment gaat er veel fout en moet Finn hard werken om al zijn fouten weer recht te zetten. Sterker nog, Finn start aan het grootste avontuur van zijn leven. Het zal namelijk niet lang duren tot hij het op mag nemen tegen de boosaardige koningin van de nachtmerries. Finn staat gelukkig niet alleen in zijn avontuur. Hij wordt bijgestaan door Erline. Een kat met een gigantische staart en een betweterig karakter.

Spreuken en Gevechten

In Sorcery vecht je, zoals je wellicht al had verwacht, met je toverstokje. Het is dan ook belangrijk om de bijbehorende spreuken te kennen. Het spel kent een zeer uitgebreide lijst met spreuken die je op vijanden kan gebruiken. Het leuke daarvan is ook nog eens dat je spreuken weer met elkaar kan combineren om zo nieuwe manieren te ontdekken om tegenstanders snel uit de weg te ruimen.

Naast spreuken zijn ook toverdrankjes van groot belang in de wereld van Sorcery. In het spel verzamel je grondstoffen om je eigen drankjes te brouwen die je onderweg kan gebruiken. Zo is er een drankje waarmee je jezelf in een rat veranderd. Als rat kan je dan door gangen rennen waar je als kleine jongen niet doorheen zou passen. Je zal merken dat je veel drankjes gebruikt en het brouwen ervan kan soms wat saai zijn, maar de kracht die de drankjes met zich meebrengen maakt de tijd die je kwijt bent meer dan goed.

Graphics en Audio

De makers van de game hebben zich sterk door Keltische verhalen laten inspireren. Dat merk je in de game. De levels zijn prachtig en ook Finn en Erline hebben veel aandacht gekregen waardoor zowel het uiterlijk als de bewegingen er prachtig uitzien. Bij tegenstanders is dat een ander verhaal. Deze springen er niet echt uit. Zelfs de eindbaas weet qua looks weinig indruk te maken. De game moet het dan ook echt van de gameplay hebben.

Besturing

Sorcery is een move game die niet alleen met de Move controller, maar bij voorkeur ook met een navigation controller speelt. De rol van de navigation controller kan door een reguliere controller worden overgenomen, maar dat speelt bij Sorcery gewoon niet fijn. Je hoeft voor Sorcery niet te staan, maar kan ook blijven zitten terwijl je speelt. De interactie tussen de move en navigation controller werkt vlekkeloos en laat voor mijn gevoel voor het eerst zien waartoe Playstation Move echt in staat is.

Conclusie

Sorcery is lang in ontwikkeling geweest en is zonder twijfel de meest indrukwekkende en uitdagende Move game die je kan kopen. Toch is het jammer om te zien dat de game, die zo lang in ontwikkeling is geweest, met 7 uurtjes uitgespeeld kan worden. Natuurlijk kan je hem dan nog op een hogere moeilijkheidsgraad doorspelen, maar echt een nieuwe uitdaging ontbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.